Βιογραφικό Αναστασίας Χρήστου

Αναστασία Χρήστου

Κλασική Ομοιοπαθητικός

BSc (Hons), Lic. Hom. LCCH, Dip. IACH

Η Αναστασία Χρήστου είναι πτυχιούχος Κλασική Ομοιοπαθητικός.

Έχοντας αποφοιτήσει από το Χημικό Τμήμα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με εξειδίκευση στην Οργανική Χημεία και Βιοχημεία και ολοκληρώνοντας την πτυχιακή της στη Χημεία Τροφίμων, μετακόμισε στο Εδιμβούργο της Σκωτίας. Εκεί σπούδασε Κλασική Ομοιοπαθητική για τέσσερα χρόνια και αποφοίτησε από το London College of Classical Homeopathy (Edinburgh branch) το 2000. Το 2008 ολοκλήρωσε τριετή μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην International Academy of Classical Homeopathy στο Λονδίνο. Μέχρι σήμερα έχει παρακολουθήσει πάνω από 10.000 ομοιοπαθητικούς ασθενείς, με ποικίλη παθολογία και κάθε ηλικίας (ενήλικες, παιδιά, μητέρες, εγκυμονούσες και μωρά).

Επιπρόσθετα έχει σπουδάσει Συμβουλευτική Ψυχολογία στο Εδιμβούργο. Είναι, επίσης, δασκάλα της Ομοιοπαθητικής, με πέντε χρόνια εμπειρίας στο Edinburgh University Open Studies,  όπου δίδαξε το μάθημα “Εισαγωγή στην Κλασική Ομοιοπαθητική” και μετέπειτα το “Ολιστικές Σπουδές Υγείας”. Έχει, επίσης, ολοκληρώσει τις σπουδές της στην Ολιστική Διατροφολογία και την Ιριδολογία.

Η Αναστασία, μέσα από την γνώση & εμπειρία της, είναι υπέρμαχος της σωστής εκπαίδευσης στην Ομοιοπαθητική επιστήμη & τέχνη, η οποία θα συνεισφέρει όχι μόνο στην βελτίωση της συνολικής υγείας του πληθυσμού, αλλά και στην εξέλιξη και μεταβίβαση της σωστής γνώσης στις μελλοντικές γενιές.

Μέσα από την μακρόχρονη εμπειρία της, η Αναστασία θεωρεί ότι ο σωστός συνδυασμός εναλλακτικών και σύγχρονων μεθόδων συμβάλλει στη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης και ισχυρής θεραπευτικής προσέγγισης, για την αποκατάσταση της υγείας και ευεξίας στον άνθρωπο.

Η Αναστασία επιθυμεί να προωθήσει την Ομοιοπαθητική ως το επιλεγμένο από τους ασθενείς σύστημα υγείας στον 21ο αιώνα και να προσφέρει τη δυνατότητα στον κόσμο να βελτιώσει την υγεία του και να επιτύχει το βέλτιστο δυναμικό του.

Σήμερα, πέραν του ότι διατηρεί δικό της Κέντρο Ομοιοπαθητικής & Εναλλακτικών Θεραπειών στην Κόρινθο (Περιάνδρου 48), είναι καθηγήτρια του Ομίλου Σχολών Ανθρωπιστικών Σπουδών & Εναλλακτικών Θεραπειών (nhs.gr), ενώ αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο.